Nieuws

Diana Kuip presenteert 1e kennissessie matchfixing

Sportjournaliste Diana Kuip presenteert op maandag 25 maart de eerste van drie kennissessies die de NSP samen met Toto organiseert over actuele sportonderwerpen.

Diana Kuip (Foto Ronald Speijer)

In de eerste aflevering (van 14.30 tot 18.00 uur in het hoofdkantoor van de Nederlandse Loterij in Rijswijk) komen sportweddenschappen, de komende liberalisering van sportweddenschappen en matchfixing aan de orde. Gratis inschrijven kan via info@nsp.nl.

Diana Kuip werkt als freelance-journalist voor onder meer RTL, VI, Helden, AD, JFK en Men's Health.

Het programma is als volgt:

14.30 – 15.00 uur: Ontvangst

15.00 – 15.10 uur: Welkom door NSP en Nederlandse Loterij Organisatie

15.10 – 16.10 uur: Toto over sportweddenschappen (Hoe werken sportweddenschappen in Nederland? Waar wordt op gelet bij het aanbieden van sportweddenschappen?)

16.10 – 16.20 uur: Vragen - discussie

16.20 – 17.00 uur: Iwan van Duren, onderzoeksjournalist VI en (samen met Tom Knipping) auteur van tal van boeken op dit terrein, zoals Weekendmiljonairs, Voetbal & Maffia en Voetbalmaffia in de Lage Landen.

Iwan van Duren spreekt over matchfixing in het voetbal: wat zijn de laatste ontwikkelingen? Wie zijn de spelers? Hoe zit de (inter)nationale gokmarkt in elkaar? Waar schiet de aanpak tekort? En waarmee moet Nederland rekening houden bij de liberalisering van sportweddenschappen?

17.00 – 17.10 uur: Vragen - discussie

17.10 – 17.50 uur: Sander Collewijn sportjournalist werkend voor AD en Het Parool en auteur van het boek All-In over de wereld van het poker, maar ook bekend met de matchfixing in het tennis.

Hoe ziet de matchfixing buiten het voetbal eruit? Welke sporten zijn bevattelijk voor beïnvloeding en manipulatie? Hoe worden tennisspelers ertoe gebracht om mee te gaan in verkochte partijen? En hoe ziet de wereldwijde matchfixing in het poker eruit? Op welke schaal is Nederland daarin betrokken?

17.50 – 18.00 uur: Vragen - discussie

18.00 – 18.30 uur: Afronding: uitnodigen voor borrel en rondleiding Toto, onder andere in de toezichtruimte waar lopende sportweddenschappen (24/7) worden gemonitord.

 

De NSP streeft ernaar om in samenwerking met Toto de achtergrondkennis te vergroten over verschillende sport-gerelateerde onderwerpen, zoals matchfixing, sportfinanciering en de VAR.

Doel is niet om er meteen verslag van te doen; belangstellenden kunnen naderhand wel afspraken maken voor vervolgverhalen. Onderzoeksjournalisten en chefs van sportredacties worden nadrukkelijk uitgenodigd bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Toegang: gratis. Graag aanmelden vóór 15 maart 2019 via info@nsp.nl.