Nieuws

Voetbalvideo Panenka wekelijks goed voor 40.000 à 50.000 kijkers

De voetbalvideo Panenka op ad.nl trekt wekelijks 40.000 à 50.000 volgers. In de weken erna komen er in de uitloop nog enkele tienduizenden kijkers bij. Erik van Gruijthuijsen, directeur Journalistiek van ADR Nieuwsmedia, noemt die getallen in een interview op sportnext.nl.

In Panenka bespreekt voetbaljournalist Sjoerd Mossou met ‘aangever’ Hidde van Warmerdam actuele thema’s. Panenka komt elke vrijdag met een nieuwe versie van circa vier minuten. Soortgelijke sportvideo’s als Panenka werden tijdens de Tour de France, de Giro d’Italia en de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea volgens Van Gruijthuijsen door honderdduizenden bekeken.

ADR Nieuwsmedia is onderdeel van de Persgroep en ontstaan uit de integratie van AD en de zeven regionale kranten van het voormalige Wegener. Met AD Sportwereld als sportmerk ging ADR vorig jaar videocontent-overeenkomsten aan met NOC*NSF, KNVB en de tennisbond (KNLTB).

 ,,NOC*NSF heeft geen mediakanalen, wij wel”, aldus Van Gruijthuijsen in het interview. Hij beklemtoont daarin met name de positie van de regionale dagbladen die meer oog hebben voor regionale topsporters die in de eigen regio extra populair zijn. ,,TeamNL weet al die sporters te detecteren. Wij kunnen ze breeduit, ook landelijk, aan het publiek presenteren. Geen enkel ander nieuwsbedrijf kan dat bieden. Dat maakt ons voor NOC*NSF en andere partijen interessant.”

Op basis van een partnership met Ziggo kan ADR samenvattingen online brengen van wedstrijden uit de Engelse, Italiaanse en Spaanse voetbalcompetitie.