Nieuws

AZ trapt af in tweede serie Teamgenoten op Fox

In de nieuwe serie ‘Teamgenoten’ haalt Fox Sports vanaf woensdag 6 maart (20.00 uur) wekelijks herinneringen op aan eredivisie-belevenissen in het verleden. In de eerste aflevering kijken Danny Koevermans, Simon Cziommer en Khalid Sinouh terug op het seizoen 2006-2007 waarin AZ onder leiding van Louis van Gaal in de slotronde de landstitel verspeelde.

In de tweede serie komen acht clubs aan bod. Presentator is Jan Joost van Gangelen, die de oude selecties weer samenbrengt.  ,,Jaarlijks worden er vele mooie en memorabele voetbalverhalen geschreven. Het is een feestje om in ‘Teamgenoten’ een aantal van die bijzondere herinneringen opnieuw te beleven door de ogen van de betrokken spelers,” zegt Jan Joost van Gangelen. ,,In ‘Teamgenoten’ wordt duidelijk dat zowel vreugde als teleurstelling ook jaren later nog diepe indruk maakt op de hoofdrolspelers.”

Na AZ volgen in de serie de Europese kwalificatie van ADO Den Haag (‘10/’11), het trainerschap van Willem van Hanegem bij FC Utrecht (‘07/’08) en het succesjaar van Vitesse en topscorer Nikos Machlas (‘97/’98). Ook seizoenen van PSV, Feyenoord en Ajax maken deel uit van de nieuwe reeks ‘Teamgenoten’.