Nieuws

Van Breukelen met managementboek op longlist

Het boek ‘Maak je comeback’, geschreven door Hans van Breukelen en Benno Diederiks, heeft een plaats gekregen op de longlist voor de verkiezing van het managementboek van het jaar. Liefst 53 boeken zijn hiervoor genomineerd. Op 26 maart worden hieruit de boeken geselecteerd voor de shortlist.

Van Breukelen schrijft in het boek over zijn ervaringen na zijn vertrek als technisch directeur bij de KNVB. Benno Diederiks is businesscoach, trainer, talentscout en mediator. Hij begeleidde Van Breukelen bij de verwerking na zijn afscheid van de KNVB.

Bij de presentatie van het boek vertelde Van Breukelen al dat hij zich bij zijn vertrek even beroerd voelde als in 1987, toen hij als keeper door Rinus Michels tijdelijk aan de kant werd gezet bij het Nederlands elftal. ,,Ik denk dat het inderdaad eenzelfde pijn is. Alleen bij de KNVB was het een beslissing van mezelf en bij het Nederlands elftal was ik echt ernaast gezet. Tegelijkertijd voelde het bij de KNVB wel als een nederlaag, terwijl het ook een opluchting voor me was”, zei Van Breukelen in november 2018.

De oud-keeper vertelt dat hij er in 1987 heel even aan dacht om hard tegen een boom aan te rijden met zijn auto. ,,Ik was het Nederlands elftal uitgezet en ik werd achternagezeten door de Nederlandse pers omdat Stanley Menzo volgens Cruijff in Oranje moest, omdat die beter mee kon voetballen."