Nieuws

Joop Niezen weer welkom op perstribune ADO

Sportpersicoon Joop Niezen (83), grondlegger van de huidige NSP, is weer welkom bij ADO Den Haag. Een stickertje met het opschrift ‘Niezen, invitation’ prijkt op het bureaublad van zijn vaste plek op de perstribune, de eerste stoel links vooraan.

ADO Den Haag heeft dat besluit genomen na een gesprek tussen Niezen en algemeen directeur Mattijs Manders. ,,Diverse collega’s hebben een actie voor mij gevoerd”, bevestigt het erelid van de NSP.

Manders en perschef Ronald van der Geer beaamden zaterdagavond na ADO Den Haag-sc Heerenveen dat de voormalige journalist voor Langs de Lijn, Voetbal International, Sport International et cetera welkom is en blijft.

Daarmee is de vrede getekend. Niezen tekent wel aan dat hij van dat voorrecht niet altijd gebruik meer zal maken. ,,Bij avondwedstrijden blijf ik thuis. Ik heb een leeftijd dat ik niet graag meer in het donker rijd”, zegt hij.

ADO Den Haag kwam eerder tot het besluit vanwege het gebrek aan werkplekken. De perstribune telt 38 werkplekken en het beroep dat media doen op de beschikbare plaatsen wordt steeds groter.

Het aanbod aan Niezen voor een plek elders op de tribune, werd door hem afgewezen. Probleem is namelijk dat hij daar lastiger kan komen. Nu kan hij vanuit de persruimte de trap nemen en neerploffen op de eerste stoel van de eerste rij van de perstribune. Daar kan hij na eveneens de collega's begroeten

Van der Geer meldt dat inmiddels wel enige ruimte is geschapen op de perstribune doordat de commentaarpositie van NOS Langs de Lijn naar een plek rond de middellijn is verhuisd.