Nieuws

Pro Shots vindt onderdak bij NU.nl

Sportfotopersbureau Pro Shots wordt onderdeel van nieuwssite NU.nl.  Voor Pro Shots zijn in Nederland 22 professionele fotografen actief. Onder de nieuwe holding ziet Stanley Gontha, eigenaar van Pro Shots, mogelijkheden om het bedrijf verder te laten groeien, ook naar onderwerpen als binnenland, entertainment en buitenland.

De overname wordt een feit doordat Sanoma Media Netherlands, moederbedrijf van NU.nl, per 1 april 2019 een meerderheidsbelang verkrijgt in Pro Shots. Volgens Het Financieele Dagblad geeft Rob Kolkman, ceo van de Nederlandse tak van Sanoma, met de overname aan dat NU.nl minder afhankelijk wil worden van de dominante combinatie van fotobureaus ANP en Hollandse Hoogte. ,,In de markt voor persfotografie is een beperkt aantal spelers actief. Een meerderheidsbelang in Pro Shots is een volgende stap in het vergroten van de onafhankelijke positie van Nu.nl”, aldus Kolkman. 

Met 2 miljoen unieke bezoekers per dag geldt NU.nl als de grootste nieuwssite van Nederland. NU.nl bestaat inmiddels twintig jaar.

Pro Shots is in 2000 opgericht door Stanley Gontha, die altijd als fotograaf actief is gebleven. ,,Sport is de passie die wordt gedeeld door NU.nl en Pro Shots. Onderdeel worden van NU.nl geeft ons de kans om verder te groeien”, aldus Gontha.