Nieuws

Verona van de Leur turnanalist AD 

Voormalig topturnster Verona van de Leur treedt tijdens het WK in Stuttgart (4 t/m 13 oktober) op als analist voor het AD en de regionale dagbladen van de Persgroep. 

Haar nieuwe rol werd maandag aangekondigd in een video op de website van het AD, waarin ze spreekt met Arie Boomsma.

Verona van der Leur (foto: Hollandse Hoogte/ Anneke Janssen)

Daarin zegt ze onder meer uit te kijken naar het werk als analist in Stuttgart, waar ze zelf in 2007 meedeed aan het Europese Kampioenschap. ,,Het is een raar gevoel om terug te zijn, maar wel heel erg leuk. Een hele nieuwe uitdaging weer.’’ In het artikel gaat ze ook in op haar bijzondere carrièreswitch van Van de Leur, die in 2008 stopte met turnen. Ze werd onder meer webcamgirl. 

In 2014 schreef het AD naar aanleiding van de verschijning van haar levensverhaal ‘Verona, het bizarre leven van een voormalig sportvrouw van het jaar’ onder meer: ,,En bizar is haar leven zeker. Mishandeld en aangerand in de sporthal, bestolen door haar ouders, veroordeeld voor afpersing en tegenwoordig succesvol onderneemster in de porno-industrie.”

Op een vraag van Boomsma waarom ze ,,na dat soort ervaringen, seksueel misbruik en mensen die over je grenzen zijn gegaan er heel bewust voor kiest om een branche in te gaan waar mensen ook weer met jou en je lichaam bezig zijn?’’, antwoordt Van de Leur: ,,Ik heb zelf de macht juist in handen nu. Als ik geen zin heb, hoef ik niet. Het is een beeldscherm en een webcam, ik zet het uit wanneer ik wil en niemand kan me aanraken.’’

Verona van de Leur won als topturnster nationaal en internationaal vele medailles en werd in 2002 uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar.