Nieuws

Cameraland blijft verbonden aan NSP/ZC Sportfoto van het Jaar

Cameraland blijft ook in 2020 als hoofdsponsor verbonden aan de NSP Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar. Dat hebben NSP en Cameraland onlangs afgesproken. Daarmee wil de leverancier aan onder meer professionele sportfotografen zijn steun aan de beroepsgroep blijven voortzetten.

De fotospeciaalzaak is al sinds het allereerste uur aan de fotoprijs van de NSP verbonden. Die samenwerking werd vorig jaar verdiept na het samengaan van de sportfotoprijs van de NSP en de sportfotocategorie van de Canon Zilveren Camera.

Cameraland besloot vorig jaar meteen om het prijzengeld flink op te schroeven, mede om het belang van de nieuwe nationale Sportfoto van het Jaar te onderstrepen.

De winnaar krijgt ook in 2020 een waardecheque van 2.500 euro. De nummer twee ontvangt een cheque van 1.000 euro, nummer drie een cheque van 500 euro. Daarnaast stelt Cameraland de felbegeerde Kristallen Camera ter beschikking, die eerder werd gewonnen door Klaas-Jan van der Weij (2014), Koen Suyk (2015), Eric Verhoeven (2016), Jiri Büller (2017) en Vincent Riemersma (2018).

Bijzonderheden over de inzendprocedure volgen later.