Nieuws

Laatste fase accreditatieproces Tokio 2020 begint

Weldra begint de NSP in samenspraak met NOC*NSF met de volgende, laatste fase van het accreditatieproces: de tenaamstelling van de Olympische verslaggevers en fotografen. Naar verwachting 73 geaccrediteerde Nederlandse journalisten, fotografen en technici zullen volgend jaar vanuit Tokio verslag doen.

Dat aantal van 73 is exclusief de uitzending van verslaggevers van rechtenhouders als Eurosport/Discovery, NOS en andere sublicentiehouders.

Aanvankelijk stond het aan Nederland toegewezen contingent accreditaties op 70, maar door de plaatsing van de vrouwen voor het Olympisch voetbaltoernooi is er meer ruimte gekomen.

Met dat aantal accreditaties kunnen we grotendeels aan de aanvragen voldoen, al is nog niet iedereen geholpen. Er is nog altijd een wachtlijst, maar na een objectieve beoordeling denkt de NSP dat aan een brede mediaspreiding tegemoet is gekomen. NSP en NOC*NSF hopen het accreditatieproces uiterlijk 15 december af te ronden. Redacties en freelancers krijgen daarover binnenkort bericht. 

Alle redacties en freelancers die accreditaties hebben aangevraagd en een toezegging ontvingen, hebben deze week een verslag ontvangen van het bezoek van de NSP aan de World Press Briefing in Tokio. (Zie daarvoor ook de rubriek Evenement op deze site).