Nieuws

Afscheidsboek voor Louis van de Vuurst

Ajax-fotograaf Louis van de Vuurst gaat na een jarenlang dienstverband bij Ajax op 1 december aanstaande met pensioen. De landskampioen biedt hem op dinsdag 12 november een afscheidsreceptie in de Johan Cruijff ArenA.

Tijdens deze feestelijke borrel zal tevens het boek ‘LOUIS, 33 jaar Ajax-fotografie’ worden gepresenteerd. Het door Ajax Media en Kick uitgevers geproduceerde (foto)boek vormt een blijvend eerbetoon aan het rijke oeuvre van Louis.

Van de Vuurst fotografeerde sinds 1987 praktisch alle wedstrijden van Ajax 1 en talloze trainingen, maar ook jeugdwedstrijden, open dagen, liefdadigheidsevenementen, spelerspresentaties en clubfeestjes. Hij kreeg de grootste Ajacieden voor zijn lens. De unieke Ajax-beelden staan centraal in het boek, met daarbij natuurlijk het verhaal van, over en met Louis.

De Ajax-fotograaf licht daarin zelf zijn mooiste beelden toe en vertelt daarbij ook over zijn favoriete trainers en spelers. Daarvoor werden zo’n zestien Ajax-prominenten geïnterviewd.

Aan de hand van hun mooiste Louis-foto’s vertellen ze over hun tijd bij de club en de avonturen met Louis. Het voorwoord van LOUIS is exclusief geschreven door Louis van Gaal. Louis & Louis werkten tussen 1991 en 1997 zeer nauw samen. Dat leverde mooie beelden, maar ook prachtige verhalen op.

Louis was sinds 1987 overal bij. ''En ik heb het allemaal met liefde gedaan, altijd'', zegt hij op de website van de club, waar het boek ook besteld kan worden.

Hem wordt ook gevraagd of de fotograaf wel zonder Ajax kan. ''Nee, dat is onmogelijk. Als het straks klaar is, ga ik lekker op de tribune zitten schreeuwen: Schiet die bal er nou eens in.''

https://www.ajaxshop.nl/nl/fan-items-2/ajax-boeken/boek-louis-een-en-al-ajax