Nieuws

George Nusmeijer 1950-2019

Bij de Elfstedentocht van 1997 was George Nusmeijer, volgens Tubantia, de eerste fotograaf die het lukte om digitale foto’s nog diezelfde dag in de krant te krijgen. Zondag 3 november overleed Nusmeijer op 69-jarige leeftijd in een hospice in zijn woonplaats Enschede.

George Nusmeijer werkte sinds de jaren ’70 als fotograaf, aanvankelijk voor de Twentsche Courant en na de fusie voor De Twentsche Courant Tubantia. Hij nam in 2010 afscheid van de krant. Sport was een van de specialiteiten in het werk van Nusmeijer

Nusmeijer werkte jarenlang als een van de vaste fotografen van de Twentsche Courant, waar hij na een reorganisatie zelfs als enige fotograaf in dienst overbleef. Onder collega's stond hij bekend als een innemend en collegiaal mens, die zeer begaan was met de krant.

Na zijn afscheid als fotograaf maakte Nusmeijer tijd voor zaken waar hij tijdens zijn werkzame leven niet aan toekwam. Zo schreef hij zich onder meer in bij een castingbureau, wat hem een figurantenrol in de populaire misdaadserie Penoza opleverde.

Nusmeijer raakte afgelopen zomer onwel en lag daarna maanden in het ziekenhuis, waar hij wachtte op een plekje in een verpleeghuis. Zover kwam het niet. Hij overleed in een hospice.