Nieuws

Inzending NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het jaar 2019

Sportfotografen kunnen hun beste sportfoto’s van het jaar weer inzenden voor de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar. De jury voor de beste sportfoto bestaat dit jaar uit Barbara Barend (HELDEN Magazine), Vincent Riemersma (winnaar vorig jaar) en René Bouwman (Telegraaf en penningmeester NSP).

De winnende sportfoto dingt automatisch mee naar de Canon Zilveren Camera 2019. Cameraland beloont de makers van de mooiste sportfoto’s net als voorgaande jaren weer met waarde-cheques van respectievelijk 2500 euro voor de winnaar, 1000 euro voor de runner-up en 500 euro voor de nummer drie.

De prijswinnaars worden bekendgemaakt op maandag 27 januari 2020, op een nader te bepalen locatie tijdens ons NSP Sport en Media Nieuwjaarsdiner.

De wedstrijd staat open voor beroepsfotografen met de Nederlandse nationaliteit (woonachtig in of buiten Nederland) en voor buitenlandse fotografen die in Nederland werken en wonen. Ook beroepsfotografen die niet zijn aangesloten bij een beroepsvereniging kunnen deelnemen.

Het beeldmateriaal moet in 2019 zijn gemaakt. Reportages/series waarmee al eerder is gestart en die (pas) in 2019 zijn afgerond kunnen ook worden ingezonden.

Nadere informatie over de wijze van en voorwaarden voor inzending valt te lezen op:

https://www.zilverencamera.nl/wedstrijd/inzenden/

Wie de winnende foto’s en nominaties van vorig jaar terug wil zien:

https://www.nsp.nl/1651-vincent-riemersma-wint-opnieuw-.html

 

De drie prijswinnende fotografen met hun foto’s. Vanaf links: Koen van Weel, Vincent Riemersma, Erwin Spek en Remco Huitema van Cameraland. (Foto: Ronald Speijer)