Nieuws

Nieuwe locatie voor bijeenkomst fotografen

Drie sportfotografen nemen ons op woensdag 18 december alvast mee naar een vooruitblik op het mooie, uitdagende sportjaar 2020. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van Picture This Den Haag, om 19.00 uur in Het Fotolokaal, Zwaardstraat 16 in Scheveningen. Dus niet in het Fotomuseum, zoals vorige week gemeld.

Het belooft een boeiend sportjaar te worden. Ga maar na: de Olympische Spelen in Japan, het EK Voetbal door heel Europa, de terugkeer van de Grand Prix Formule 1 in Nederland en de drie grote wielerrondes met Nederlandse favorieten staan voor de deur. Met ook tal van uitdagingen voor de journalistieke en documentaire fotografie.

Sprekers zijn de fotografen Ronald Speijer, Léon van Bon en Pim Ras.

Speijer gaat in op het gegeven dat het fotograferen van sport de ontwikkeling van de fotografie op veel fronten heeft beïnvloed. Een reis door de tijd aan de hand van uitvindingen die het ambacht van (sport)fotografie naar een steeds hoger plan konden brengen.

Van Bon was een meer dan verdienstelijk profwielrenner. Na het wielrennen viel Léon niet in een zwart gat, maar pakte hij de fotografie op. En hoe. Léon is ook een meer dan verdienstelijk fotograaf. 2020 belooft weer een mooi wielerjaar te worden. De grote vraag is: gaan de Nederlandse talenten zoals Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk een van de rondes winnen? Hij vertelt over zijn leven als topsporter en zijn werk als fotograaf.

Derde gast is Pim Ras, fotograaf met een gevulde prijzenkast. Pim praat over zijn passie, over het vakmanschap en over de wereld van de sportfotografie. Zijn foto’s worden getoond en hij praat daar over. En hij vertelt over zijn voorbereiding op de Olympische Spelen.

Datum: woensdag 18 december om 19.00 uur.  Adres: HET FOTOLOKAAL + ZWAARDSTRAAT 16 + SCHEVENINGEN

Toegangsprijs: 7,50 euro. Vrienden van PictureThis Den Haag hebben gratis toegang. Afrekenen kan met pin aan de kassa bij binnenkomst.