Nieuws

Frank Kramer, een toevalstreffersleven

In de kantine van de Rooms-Katholieke Amsterdamse Voetbalvereniging Ignatius College (RKAVIC) is maandagavond 9 december het boek ‘Eeuwig op de vlucht’ van oud-voetballer, presentator, tv-commentator en oud-zanger Frank Kramer ten doop gehouden.

Het boek is geschreven door NOS-sportcommentator Philip Kooke, kost 19,95 euro en wordt uitgegeven door Arko Sports Media.

,,Frank Kramer maakt in de jaren zeventig naam als de meest geïnterviewde profvoetballer na Cruijff en Van Hanegem. Het imago van Pietje Bell, ‘Fratsen Frankie’ of bon vivant biedt hem de droomontsnapping uit de niet te dragen werkelijkheid van het overlijden van zijn vriendin en van zijn zus”, luidt de wervende tekst van de uitgever.

En: ,,Of het nu een voetbalclub is of een televisieprogramma, Frank is gewild omdat hij het publiek vermaakt. Maar blijft hij dat te nadrukkelijk doen, dan leidt dat juist weer tot problemen. Tot zijn eigen verbazing is hij ineens de opvolger van Willem Ruis op de zaterdagavond. Miljoenen kijken met natte haartjes naar De Frank Kramer Show.”

Philip Kooke noemt Kramer ‘een tv-ster zonder sterrendom. Zijn auto moet worden aangeduwd!’

In Het Parool meldt Kramer doodleuk dat hij meewerkte aan het boek, maar de tekst nog niet heeft gelezen. ,,Wat betekent de titel eigenlijk?” vraagt hij aan de verslaggever.

Kooke legt die titel vervolgens uit. ,,Op de vlucht voor verwachtingspatronen, vooral van zijn vader. Op de vlucht voor gevoelens van rouw en verdriet. Maar ook veel voor praktische zaken.”