Nieuws

Champions League in Duitsland via Amazon

Internetgigant Amazon heeft in Duitsland een belangrijk pakket mediarechten voor de Champions League in de periode 2021-2024 verworven. Het pakket omvat alle wedstrijden op dinsdag. Deze zullen via de streamingsdienst Prime Video worden uitgezonden.

Amazon is in het Duitse voetbal al actief met audio-streaming van de Bundesliga-wedstrijden. In Groot-Brittannië zendt Prime Video dit seizoen tien midweekse Premier League-wedstrijden en diverse tennistoernooien uit, waaronder de US Open. In de Verenigde Staten zijn de rechten van het American Football (NFL) in handen van Amazon.

De wedstrijden van de Champions League worden in Duitsland momenteel uitgezonden door Sky Deutschland – het Duitse Fox Sports - en abonneezender DAZN. Alleen als een Duitse club de finale haalt, moet deze wedstrijd krachtens de Duitse wetgeving op het open net worden uitgezonden.

De Nederlandse mediawet schrijft voor dat álle wedstrijden van Nederlandse clubs in het hoofdtoernooi van de Champions League via een open tv-kanaal te zien moeten zijn.