Nieuws

Utrecht Hooligans, boek over 50 jaar voetbalgeweld

Komend voorjaar verschijnt bij uitgeverij Just Publishers het boek Utrecht Hooligans, volgens de makers ‘een fascinerende inkijk in de geschiedenis van de oudste harde kern van Nederland.’ De auteurs Daniel van Doorn en Evert van der Zouw stellen dat de absolute pioniers van het Nederlandse hooliganisme uit de Domstad komen.

Dankzij hun kennis en betrokkenheid zeggen zij het vertrouwen van de absolute top van de Utrechtse hooligans te hebben gekregen. Urenlang spraken zij met de kopstukken van de verschillende generaties. ,,Utrecht Hooligans schetst een onromantisch, maar een tegelijk schokkend beeld dat behoorlijk schuurt”, aldus de auteurs.

In het boek schetsen de auteurs de ontwikkelingen van generatie op generatie. Hooligans treffen elkaar op housefeesten of maken letterlijk een afspraak om te kunnen vechten. ,,Het is een kwestie van tijd dat de nieuwe, zesde generatie Utrechtse hooligans klaar staat. ,,De jongens die elkaar eerst als rivalen uit een andere wijk beschouwden, smelten samen tot een nieuwe supportersgroep. Ze ervaren en gevoel van vrijheid en solidariteit. Ze voelen zich onverslaanbaar.”

Evert van der Zouw (1976) en Daniel M. van Doorn (1986) verzamelen al vele jaren alle beschikbare informatie over voetbalgeweld en misdaad in Nederland. Na Crimineel Utrecht bundelden ze voor Utrecht Hooligans opnieuw hun kennis en krachten. Beide auteurs wonen in de regio Utrecht.

Omvang: 288 pagina’s, paperback met fotokatern

ISBN: 97890 8975 2895 Prijs: € 20,00