Nieuws

Marco van Basten van FOX naar Ziggo

Marco van Basten gaat aan de slag bij Ziggo Sport. De oud-voetballer wordt een van de vaste gasten van de voetbaltalkshow Rondo en zal ook live-wedstrijden gaan analyseren. Van Basten zal zondag 5 juli voor het eerst aanschuiven bij het tv-programma, dat elke zondagavond rond 19.50 uur begint.

Van Basten (56) was het afgelopen seizoen als analist actief bij FOX Sports, waar hij op zaterdagavond vaste gast was in een programma met eredivisiewedstrijden. Bij Ziggo verlegt Van Basten zijn aandacht naar het internationale clubvoetbal. ,,De Champions League, de Engelse, Spaanse en Italiaanse competitie, Rondo en ook nog golf en Formule 1; allemaal sport, waar ik blij van word", laat de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal weten.

Bij Ziggo zijn onder anderen Ruud Gullit, Youri Mulder en Jan van Halst in een soortgelijke rol actief. Ook Rafael van der Vaart, Danny Blind en Aad de Mos schuiven hiervoor regelmatig aan. ,,Met de meeste mensen gaan we door, met enkelen zijn we nog in gesprek”, aldus woordvoerder Martijn van Opstal.

FOX Sports kan nog niet aangeven hoe in de vervanging van Marco van Basten zal worden voorzien. ,,Er is op dit moment geen specifieke andere naam te noemen. Wellicht volgt dat nog, maar we hebben daar geen haast mee. We zijn ook prima in staat om dit binnen ons vaste team op te lossen”, aldus woordvoerder Maarten van Rooijen.