Nieuws

Derksen en Van der Gijp terug bij Champions League

Volgens presentatrice Hélène Hendriks zullen Johan Derksen en René van der Gijp in augustus actief zijn bij uitzendingen in de slotfase van de Champions League op SBS6. Ze blijven daarmee werken voor Talpa Networks, waartoe zowel Veronica als SBS6 behoort. Eerder gaven Derksen en Van der Gijp aan niet meer te willen meewerken aan Veronica Inside met Wilfred Genee als presentator.

Genee zal een aantal uitzendingen van de Champions League presenteren waarvoor ook Wim Kieft als analist wordt ingeschakeld. In de eerste helft van augustus zal Hélène Hendriks enkele Champions League-avonden van Genee overnemen. Wim Kieft is analist op beide speelavonden, Johan Derksen ontloopt de uitzendingen met Genee.  

In de talkshow Beau sprak Hélène Hendriks over de nieuwe rolverdeling. Op dit moment zijn de mannen van VI nog niet on speaking terms.  Hendriks: ,,Ze hebben even rust en dat is ook wel lekker denk ik. Over een paar weken komen ze weer bij elkaar en dan zal er het een en ander uitgesproken worden, maar in elk geval zitten ze bij de Champions League.”

Hoe weet ze zo zeker dat ze straks weer samen gaan presenteren? ,,Ik heb wel contact met Wilfred, maar dat is gewoon door de zender besloten. Die mannen hebben contracten en ze willen zelf ook. We worden echt niet met een zweep erover gedwongen om daar te gaan zitten.”

Van de Champions League moeten nog vier returns in de achtste finales worden gespeeld, waarna kwartfinales, halve finales en finale in één duel worden afgewerkt. De uitzendingen verhuizen van Veronica naar SBS6.