Nieuws

Ragnar Niemeijer steekt de handen in de mouwen

Sportverslaggever Ragnar Niemeijer werkt tijdens de coronapauze in een kledingwinkel in Amersfoort. ,,Ik ben blij dat ik mijn handen uit mijn mouwen kan steken”, zegt Niemeijer in een interview met het AD/Amersfoortse Courant.

Niemeijer (43) doet doorgaans als freelancer verslag van sportwedstrijden voor NOS, RTL en Ziggo. Begin mei ging hij aan de slag als verkoper in kledingwinkel Steppin' Out in Amersfoort, dichtbij zijn woonplaats Den Dolder.

Niemeijer in het AD: ,,In één klap vielen al mijn inkomsten weg. Als zelfstandige sta je er dan helemaal alleen voor. Ik ging van zes dagen werken terug naar nul. Daar raakte ik erg van in de put. Ik heb gezocht op vacatures voor banen zoals communicatiemedewerker, maar zo'n sollicitatieprocedure kan lang duren en je weet van tevoren niet of je wordt aangenomen. Dat wilde ik niet. Ik dacht: ik ben 43, heb een goed stel hersens en handen en wil zo snel mogelijk aan de slag. Het kan me niet zoveel schelen wat voor een baan het is, als het maar leuk en gezellig is. Ik wilde ook weer wat verdienen.'' Hij verkoopt nu twee dagen per week klassieke kleding voor mannen en vrouwen. ,,Zelf houd ik er van stijlvol gekleed te gaan en ik vind het ook mooi om klanten daarover te adviseren. Het contact met de mensen is het leukst.''

Oude, vertrouwde werkplek... Eerste voetbalwedstrijd weer voor NPO Radio 1 na 4,5 Corona- ellende. #UdineseJuventus Om de Scudetto, meldde Ragnar op zijn FB-pagina.

Zonder corona-uitbraak had Niemeijer nu vanuit Japan voor de NOS verslag gedaan van de Olympische Spelen. ,,De Spelen zijn een prachtig hoogtepunt voor een sportverslaggever. Maar nu werk ik de hele zomer in een kledingwinkel in Amersfoort. Het contrast is groot'', zegt Niemeijer.

Ragnar Niemeijer combineert zijn werk als kledingverkoper inmiddels weer met opdrachten van de NOS. Zijn werkzaamheden voor de omroep én de kledingwinkel leiden soms tot een wonderlijke versmelting van twee werelden. ,,Ik zat vanmorgen in een videomeeting met NOS-collega's met een vast contract terwijl ik tegelijkertijd in de winkel aan het werk was. Dan krijg je natuurlijk allerlei grappen naar je hoofd geslingerd. Sommige collega's zijn ook al langs geweest in de zaak. Dan steek ik hen natuurlijk met alle liefde in het nieuw.'' De freelance commentator raadt alle zelfstandig ondernemers die door de coronacrisis thuiszitten, aan hun handen elders uit de mouwen te steken. ,,Je hebt er echt iets aan. Het is boeiend om in een andere branche aan de slag te gaan en te zien hoe dat gaat. Daarnaast geeft zinvol werk een mens eigenwaarde. Ik heb van deze crisis één ding geleerd: je moet je nooit ergens te groot voor voelen.''