Nieuws

Tommie

Ik dacht dat het eindelijk wel was gedaan met al die ontwikkelingen die we in de sport voor onmogelijk hadden gehouden; geen Olympische Spelen in 2020, een Tour de France in september, voetbalwedstrijden waarbij fans niet mogen juichen. Maar nee, dan gaat Tom Beugelsdijk ook nog weg bij ADO!


Ik hou van Tommie, een goedzak buiten het veld, erbinnen een ouderwetse sloper, met wiens onkunde als voetballer – zoals de meeste experts beweren – het echt reuze meevalt. En wat dan nog? Ook als hij niet zou spelen of alleen maar als breekijzer – mede door hem was ADO levensgevaarlijk bij corners, het enige wapen in het schandalig slechte vorige seizoen - zou worden ingezet, had hij van grote waarde kunnen zijn.


Beugelsdijk is een pure clubman en van dat soort zijn er in het huidige voetbal niet veel meer. Als ze het hem hadden gevraagd, zou hij zich ook nog met alle liefde in het pak van de ADO-mascotte Storky hebben gehesen. Wie weet, deed hij dat al wel voor wedstrijden waarvoor hij geschorst was. Volgens mij was zijn vriendin, met wie hij in mei van dit jaar een dochter kreeg, zelfs werkzaam bij ADO.


Het was aandoenlijk hoe Tommie op televisie bij Eva Jinek zijn vertrek naar Sparta verdedigde. Hij hielp er ADO mee, want de club hoefde zijn salaris niet meer op te hoesten, een win-winsituatie dus, concludeerde de Hagenees. Maar Beugelsdijk bekende wel een paar keer tranen in zijn ogen te hebben gehad bij het idee dat hij zijn ADO zou verlaten.

Hans Klippus


Zo’n jongen laat je toch niet gaan? Dom. Hup Sparta!

Gelukkig gebeuren er ook nog dingen in de sport die wel voorspelbaar zijn en waar we een prettige houvast aan hebben, Ronald Koeman naar Barcelona, Bayern München winnaar van de Champions League, Mathieu van der Poel Nederlands wielerkampioen.


En dan is er ook nog het oude nieuwe normaal: voetbal met de VAR. De videoscheidsrechter blijft en gaat nooit meer weg, nóg een zekerheidje. Op 1 september houdt de KNVB in samenwerking met de NSP en de TOTO een kennissessie over de ontwikkelingen met de VAR. Lekker om het onderwerp corona even te vermijden, toch?

HANS KLIPPUS