Nieuws

Nog enkele plaatsen open voor de VAR-kennissessie op 1 september

Dinsdag 1 september belegt de NSP in samenwerking met KNVB en TOTO een kennissessie over de VAR, een ‘must’ voor de voetbalverslaggevers die met gezag over dit onderwerp willen blijven schrijven. Plaats van handeling: de KNVB Campus in Zeist.

Inmiddels hebben we 16 aanmeldingen binnen en dat betekent dat er nog 9 plaatsen te vergeven zijn, want bij 25 stopt de teller onherroepelijk. Ook hier moeten we aan de coronabeperkingen denken.

Dus mocht jij of een van de collega's belangstelling hebben, meld je dan svp snel aan door een mail te sturen naar info@nsp.nl.

De kennissessie wordt gepresenteerd door Diana Kuip en uiteraard is Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB, aanwezig om in woord en beeld de lessen over de VAR van afgelopen seizoen toe te lichten.

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB, geeft uitleg bij een vorige VAR-sessie in Zeist (Foto: Sander Koning / ANP)

Daarnaast presenteert het onderzoeksbureau Clipit in opdracht van TOTO de uitkomsten van nieuw onderzoek naar de berichtgeving over de VAR. Hans Klippus, auteur van het boek ‘So VAR, So Good’, heeft ook afgelopen seizoen alle VAR-situaties bijgehouden en zal zijn observaties met de toehoorders bespreken. De kennis en de geleerde lessen zijn vanzelfsprekend van belang voor het nieuwe voetbalseizoen. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch, uiteraard op 1,5 meter afstand van elkaar.

Het is trouwens de eerste kennissessie voor NSP en TOTO van dit jaar. Door de coronacrisis konden we eerder dit jaar geen bijeenkomsten beleggen. We streven ernaar later dit jaar nog een of meerdere kennissessies te houden.

Het programma is als volgt: 

9.15 – 9.30      Inloop 

9.30 – 9.35      Introductie door presentatrice Diana Kuip

9.35 - 10.05     Hans Klippus, auteur van het boek 'So VAR, So Good' uit 2019, die zijn observaties deelt over het afgelopen, helaas ingekorte seizoen.

10.05 – 10.35  Presentatie van onderzoeksbureau Clipit over de monitoring van de VAR- berichtgeving

10.35 – 10.45  Koffiepauze

10.45 – 12.45 Presentatie van Dick van Egmond

12.45 – 12.55  Afsluiting door Diana Kuip

13.00 uur         Lunch