Nieuws

Marcel Molle vertrekt als directeur Zilveren Camera

Marcel Molle, jarenlang de drijvende kracht achter de Zilveren Camera, gaat die organisatie verlaten. Hij was aanvankelijk voorzitter en later directeur van de stichting die de jaarlijkse fotoprijs organiseert. Dat besluit is gezamenlijk en met wederzijdse instemming genomen, zoals dat tegenwoordig heet.

De NSP sloot in november 2018 met de Zilveren Camera een overeenkomst voor het laten samenvloeien van beide sportfotoprijzen tot één NSP Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar. De eerste twee edities van die nieuwe prijs werden gewonnen door Vincent Riemersma (2018) en Marcel van Hoorn (2019).

Marcel Molle (rechts) naast Gerard den Elt, algemeen secretaris van de NSP

Molle was ook daarin een gedreven initiator, onder het motto: Nederland is te klein voor twee sportfotoprijzen. De NSP op haar beurt wilde het aanzien van de sportfotografie vergroten door aansluiting te zoeken met de meest prestigieuze fotoprijs in ons land.

Molle wil nu zijn fotografische carrière weer meer aandacht en energie gaan geven. ,,In de afgelopen coronatijd heb ik de fotografie herontdekt en gemerkt dat ik daar nog lang niet op ben uitgekeken. In de komende tijd wil ik die creativiteit verder ontplooien."

De Zilveren Camera is op zoek naar een nieuwe directeur. ,,Daarnaast zal het bestuur zich richten op de aanpassingen die nodig zijn voor de veranderde wereld die zich de afgelopen maanden heeft aangediend”, zegt het bestuur van de Zilveren Camera in een verklaring.

Wat dat voor gevolgen heeft voor de sportfotoprijs, is nog ongewis. De driejarige overeenkomst tussen NSP en de stichting Zilveren Camera loopt in 2021 af.