Nieuws

NSP steunt campagne Ons voetbal is van iedereen

De NSP is medeondertekenaar van een open brief die vandaag, zaterdag 26 september, in de dagbladen en online is gepubliceerd en waarin meer dan 60 voetbalorganisaties, -clubs en belangengroepen zich uitspreken voor verbinding en daarmee tegen racisme en discriminatie.

Met het logo en de hashtag #OneLove wordt de volgende boodschap onder de aandacht gebracht: "Ons voetbal is van iedereen en iedereen is welkom. Lees hier de open brief van meer dan 60 clubs en organisaties. #OneLove."

Deze open brief is de aftrap van de driejarige campagne, die één van de twintig onderdelen vormt van het gezamenlijke aanvalsplan tegen racisme en discriminatie in het voetbal.

[
Het bestuur van de NSP onderschrijft de boodschap en stelt - kritisch als journalisten altijd zijn - dat de tekst nog wel een tandje scherper had gemogen. Echter, strevend naar verbinding is het voor de NSP zonneklaar dat deze boodschap en de daarmee gepaard gaande campagne brede steun en aandacht verdiend. Vandaar dat we graag meehelpen deze oproep te verspreiden.

Lees hier de tekst van de open brief:

"Wij nodigen iedereen uit…

Wereldwijd staan er wekelijks honderden miljoenen mensen op en langs het veld, vanwege voetbal. Er is geen uithoek in de wereld te bedenken waar men niet een balletje trapt of hooghoudt met elkaar. De passie voor het spel loopt door alle lagen van de bevolking en groepen met de meest uiteenlopende achtergronden heen. Zo ook in Nederland. Gezamenlijk beleven in Nederland miljoenen mensen het voetbal in de stadions, op de velden of in de straten.

Voetbal is hiermee meer dan een sport, het is meer dan het spelletje. Voetbal verbindt mensen met elkaar, ook mensen die elkaar niet kennen, die elkaars taal niet spreken, elkaars cultuur niet kennen. Want in het voetbal spreekt iedereen één en dezelfde taal: de taal van de liefde, de liefde voor de bal en de liefde voor het spelletje. De manier waarop het voetbal mensen samenbrengt is ongekend en vind je nergens anders. Voetbal heeft daarmee de kracht om dingen te veranderen die op een andere manier niet lukken

Nu na lange tijd de competities eindelijk weer zijn begonnen, is er meer dan ooit het besef dat samen voetballen en samen voetbal beleven iets fantastisch is, iets unieks waar je elke dag mee bezig bent, iets wat je mist als het er niet is en waar je samen met anderen laat zien dat het onmogelijke soms kan. Op het veld, langs het veld.

Voetbal is een uitnodiging. Een uitnodiging om het samen te doen en om samen te genieten. Ongeacht ras, huidskleur, seksuele geaardheid, cultuur, geloof, nationaliteit, gender en leeftijd. Iedereen is welkom en hoe meer mensen meedoen, hoe meer verschillen we meteen kunnen overbruggen. Want voetbal is van iedereen.

Ons voetbal is van iedereen

Nederlands elftal, OranjeLeeuwinnen, Nederlands zaalvoetbalteam en alle overige vertegenwoordigende teams. KNVB, Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Vrouwen Eredivisie, FC Twente, N.E.C., Anne Frank Stichting, FC Den Bosch, VVCS, Fortuna Sittard, Coöperatie Eredivisie Zaalvoetbal, BSBV, FC Dordrecht, Heracles Almelo, Nederlandse Sport Pers, John Blankenstein Foundation, FC Eindhoven, FC Utrecht, Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, FBO, AZ, Helmond Sport, FC Volendam, COVS, Feyenoord, BAV, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam, Suriprofs, Almere City FC, NAC Breda, PEC Zwolle, Telstar, Inspraakorgaan Turken Nederland, ADO Den Haag, SC Cambuur, VVON, CIDI, TOP Oss, FC Emmen, PSV, MVV Maastricht, CVTD, Go Ahead Eagles, Willem II, Maccabi Nederland, FC Groningen, VVV-Venlo, CBV, sc Heerenveen, Ajax, COH, Vitesse, Roda JC Kerkrade, Het Supporterscollectief, De Graafschap, Excelsior Rotterdam, Eredivisie Media & Marketing (FOX Sports) en alle amateurverenigingen van Nederland."

https://onsvoetbalisvaniedereen.nl/