Nieuws

Zelfde quotum Winterspelen Beijing als voor Pyeongchang

De Olympische Spelen van Tokio moeten weliswaar nog worden gehouden, nu reeds is de eerste inventarisatie voor de Winterspelen in  Beijing in de winter van 2022 in gang gezet.

Het IOC heeft Nederland een quotum van 38 media-accreditaties toegewezen. Het gaat om 25 accreditaties (E) voor journalisten, 11 voor fotografen (EP) en 2 voor technische ondersteuning. Het aantal is exclusief de medewerkers die voor rechtenhouders tijdens de Winterspelen in China aan de slag gaan.

Het aantal is exact hetzelfde als de Nederlandse mediadelegatie kreeg toebedeeld voor de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (2018). Vier jaar eerder in Sotsji mochten nog 41 journalisten en fotografen verslag doen in Rusland.

Redactiechefs kunnen tot en met 31 december aangeven hoeveel verslaggevers en/of fotografen zij denken af te vaardigen naar Beijing. Ook fotografen en freelancers kunnen tot dezelfde datum via de mail melden of ze in aanmerking willen komen voor een accreditatie.

Na deze press-by-number-procedure volgt de zogenaamde press-by-name-procedure, waarin de namen van de geaccrediteerden worden verzameld.

De Winterspelen in Beijing worden gehouden van vrijdag 4 februari tot en met zondag 20 februari 2022, over zestien maanden alweer.