Nieuws

Voorbereidingen voor jaarprijzen gaan door, ondanks coronavirus

De voorbereidingen voor de huldiging van bijzondere prestaties op het terrein van sportjournalistiek en sportfotografie in het jaar 2020 gaan door. Daartoe hebben de NSP en onze partner Arko Sports Media vorige week besloten.

Ondanks het moeilijke sportjaar vinden we dat we puike prestaties moeten blijven erkennen en onderscheiden. Dat zal overigens niet gebeuren tijdens een groot diner met 200 man – dat is niet realistisch onder de huidige omstandigheden - maar we zijn bezig om dat omwille van de continuïteit in kleiner verband te doen. We denken aan een klein gezelschap van maximaal 30 man, uiteraard binnen de coronaregelgeving. Die gelegenheid willen we indien mogelijk live streamen voor de vaste volgers en andere belangstellenden. Onze trouwe regisseur Lex Muller adviseert ons daar in. Voll

We streven ernaar dat te doen ergens eind januari 2021, in samenhang met de Canon Zilveren Camera 2020.

Volle zaal bij het NSP-jaarfeest in januari 2020 (Foto: Ronald Speijer)

De jury van de NSP/Canon Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar 2020 bestaat evenals vorig jaar uit de leden Barbara Barend (HELDEN Magazine) en René Bouwman (De Telegraaf en penningmeester NSP), aangevuld met de winnaar van de editie van 2019, Marcel van Hoorn. Hij won vorig jaar de prijs en een waardecheque van 2.500 euro, beschikbaar gesteld door Cameraland, voor zijn foto van Mathieu van der Poel na diens zege in de Amstel God Race 2019.

De winnende sportfoto dingt automatisch mee naar de Canon Zilveren Camera 2020.

Daarnaast treffen we ook voorbereidingen voor onze andere prijzen, zoals de NSP Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2020 (suggesties altijd welkom via info@nsp.nl), de Scoop van het Jaar (idem), de SPORTNEXT Prijs voor het Sportjournalistieke Talent van het Jaar (idem) en de Sportjournalist van het Jaar 2020. Ook die reiken we vanzelfsprekend uit tijdens die kleine bijeenkomst. Nadere mededelingen over de jaarprijzen, locatie, inzendingen, datum en tijdstip volgen te zijner tijd.

 

Namens het bestuur van de NSP, Marco Knippen (voorzitter) en Gerard den Elt (algemeen secretaris).