Nieuws

Podcast over turnen

NOS-verslaggever Edwin Cornelissen en freelance-sportjournaliste Lisa Deen maken sinds kort samen een podcast waarin het over turnen gaat. De podcast draagt de naam Turnpunt Podcast. ,,We hebben die naam gekozen omdat het een podcast is die van turnen géén punt maakt, en dat terwijl turnen een sport die bepaald wordt door punten”, aldus Lisa Deen in een toelichting NPO Radio 1.

De hoofdmoot in de eerste aflevering van een kleine drie kwartier is een interview met oud-turnster Céline van Gerner. Daarin spreekt zij over de emotionele achtergronden bij haar besluit om met turnen te stoppen en over de band met haar coach Gerben Wiersma.

Ook de schaduwzijde van het turnen willen Deen en Cornelissen op de podcast niet uit de weg gaan. Deen: ,,Verhalen over de mindere kant van het turnen moeten ook verteld worden. We willen daar niet van wegblijven. Dat benoemen we in een stukje actualiteit op de podcast. Het kan bovendien zomaar zijn dat we binnenkort met een gastuitvoerig spreken over dit onderwerp. ”

Alle afleveringen van de Turnpunt Podcast zijn te vinden via Spotify, Apple Podcasts en op de website lisadeen.nl