Nieuws

Twee Nederlandse mediavertegenwoordigers bij WK darts

Bij bet WK darts in Londen zijn RTL7-interviewer Arjan van der Giessen en cameraman Paul Oberink vooralsnog de enige twee Nederlandse mediavertegenwoordigers, tevens nog de enige twee buitenlandse. Ze moeten zich houden aan de corona-regels en mogen zich alleen tussen hotel en speellocatie bewegen. De verslaggeving in de andere media wordt vanuit Nederland verzorgd.
,,We zitten hier in een bubbel; komen alleen in het door de PDC afgehuurde hotel waar ook de spelers in zitten en rijden elke dag met onze eigen auto naar de speellocatie, Alexandra Palace. Het risico om besmet te raken is daardoor wel heel klein”, aldus Van der Giessen in de kranten van DPG.
De uitzendingen van het WK darts op RTL7 worden vanuit de studio in Hilversum gepresenteerd, waar de analisten hun basis hebben. Vandaar wordt tijdens de uitzendingen contact gelegd met Londen voor spelersinterviews. Voor Van der Giessen is het zijn 24ste WK darts. ,,Met voorsprong het meest saaie. Vooral doordat er geen publiek bij de wedstrijden is. En er is ook verder he-le-maal niks te doen. In het hotel zitten de spelers in een ander deel dan wij. Dus het is ook niet zo dat ik even koffie kan gaan drinken met Michael van Gerwen of zo. Dat het WK nog gewoon doorgaat ondanks alles, daar heb ik wel begrip voor. Er wordt echt alles aan gedaan om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden.''