Nieuws

Coronatesten verplicht voor media bij Wereldbeker veldrijden Hulst

Na het EK veldrijden in Rosmalen is ook bij de Vestingcross op zondag 3 januari in Hulst een coronatest verplicht. Zonder een dergelijke (negatieve) test kunnen journalisten, fotografen en cameramensen niet rond het parcours worden toegelaten, meldt perschef Guy Vermeiren van Belgian Cycling.
De koers telt mee in de strijd om de UCI Cyclo-cross World Cup, het Wereldbekerklassement. De wedstrijd – zonder publiek - wordt live uitgezonden op Eurosport en Sporza.

Vermeiren heeft de belangstellende media gewezen op het lastige tijdstip van de veldrit, aangezien testen lastig is op Nieuwjaarsdag (vrijdag 1 januari 2021) en mogelijk ook op zaterdag 2 januari. Een PCR-test op oudejaarsdag (donderdag) valt evenwel buiten de 72-uursnorm.
Wel is een snel- of antigeentest op de dag van de koers toegestaan.
De NSP heeft samen met Guy Vermeiren verkend of het voor geaccrediteerde journalisten mogelijk is om een collectieve (snel)test uit te voeren, zoals ook in Rosmalen tegen gereduceerde kosten het geval was, maar dat blijkt organisatorisch niet haalbaar.
Kortom, wie zich wil accrediteren dient zelf zorg te dragen voor een geldige coronatest. Daarvoor is ditmaal enige creativiteit en zelfredzaamheid nodig.