Nieuws

Meld bijzondere prestaties van sportjournalisten in 2020!

Langzaam druppelen de aanbevelingen binnen voor onze jaarprijzen, maar als altijd werken journalisten graag tegen de deadline. Die is ditmaal wat verderop gelegen, aangezien we nu niet te maken hebben met de voorbereidingen op ons traditionele Nieuwjaarsdiner.
Desondanks resten nog maar een paar dagen voor de nominaties, uiteraard inclusief de inzendingen voor de NSP Canon/Zilveren Camera Sportfoto van het jaar. Voor die laatste prijs kun je inzenden tot 1 januari 2021 om 12.00 uur via wedstrijd.zilverencamera.nl.

Frank Heinen, de sportjournalist van het jaar 2020, naast Helène Hendriks die de verkiezing een jaar eerder won. (Foto: Ronald Speijer)

Voor de Scoop en de SPORTNEXT-prijs (zie onder) moeten de suggesties binnen zijn op 31 december om middernacht. Daarna worden geen aanmeldingen meer geaccepteerd.
Begin februari zullen we de winnaars bekendmaken van het grootste talent in de sportjournalistiek (SPORTNEXT), de Sportjournalist van het Jaar, de mooiste primeur of meest opzienbarende zaak in de sportjournalistiek (de Scoop) én de Sportpersoonlijkheid van het Jaar.
Voor de Scoop en de SPORTNEXT-prijs hebben we reeds inzendingen ontvangen, maar het reservoir aan kanshebbers kan altijd groter en breder! Dus schroom niet je collega of (komt ook voor) jezelf te kandideren.
Grote vraag is dus: wie gaat de opvolger worden van Michel Doodeman als grootste talent en wie gaat de Scoop van het Jaar pakken, vorig jaar gewonnen door Fabian van der Poll?
En welke sportfoto verkrijgt eeuwigheidswaarde, in navolging van het beeld van Marcel van Hoorn, die een uitgeputte Mathieu van der Poel fotografeerde na zijn zege in de Amstel Gold Race?
De jury van de Sportjournalist van het Jaar bepaalt in eigen kring wie deze erkenning verdient, vorig jaar toebedeeld aan Frank Heinen.
Tenslotte zullen we ergens begin februari bekendmaken wie in de ogen van het NSP-bestuur geëerd moet worden als Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2020, als opvolger van Estavana Polman. Deze komt in een mooi rijtje met Arjen Robben (2014), Max Verstappen (2015), Sven Kramer (2016), Annemiek van Vleuten (2017), Robin van Persie (2018) en Estavana Polman (2019). Ook daarvoor hebben we al aanbevelingen ontvangen.
Suggesties voor hét talent en de Scoop zijn welkom, dus als je een talentvolle collega of een spraakmakende zaak onder de aandacht van de jury wilt brengen, mail naar info@nsp.nl. Graag inzendingen vóór 31 december a.s.