Nieuws

Boek over Johan Derksen in de maak

In de aanloop naar het EK voetbal verschijnt rond mei een boek over Johan Derksen. Daarvoor liep Michel van Egmond in 2020 een tijd lang mee met Derksen. Het boek wordt een coproductie van Van Egmond en zijn vriendin Antoinnette Scheulderman.
Het boek over Johan Derksen werd vorige week aangekondigd in het AD en de andere kranten van DPG in een artikel over biografieën van voetballers. Er zijn biografieën in de maak van onder anderen Stanley Menzo, Matthijs de Ligt, scheidsrechter Serdar Gözübüyük en tv-commentator Evert ten Napel.

Michel van Egmond (links) en Johan Derksen (rechts)

Gevraagd naar de lawine aan voetbalboeken antwoordt Van Egmond in het AD-artikel: ,,Soms vragen mensen mij: vind je die wildgroei niet erg qua concurrentie? Maar ik denk: dat selecteert zichzelf wel uit. Er worden ook heel veel slechte romans gedrukt en die verdwijnen vanzelf wel weer. Voordeel is dat boekhandels nu tenminste ruimte maken voor voetbalboeken. Toen ik geïnteresseerd raakte in de sport was er misschien één plankje en stond voetbal naast de ochtendgymnastiek. Door die grote aandacht laten meer interessante sporters zich misschien overhalen mee te werken aan een boek. Zeker wanneer ze zien dat ze er goed uitkomen als ze niet weer hetzelfde lulverhaal afdraaien.''