Nieuws

WielerFlits start Ride Magazine: online en print hand in hand

Voormalige Telegraaf-verslaggever Raymond Kerckhoffs en Rodrick de Munnik, dertien jaar hoofdredacteur van Fiets en ProCycling, zijn samen met de website Wielerflits iets nieuws begonnen. Dinsdag maakten zij de lancering bekend van een nieuw wielertijdschrift op de Nederlandse en Belgische markt: Ride Magazine. De afgelopen maanden is hier achter de schermen aan gewerkt.
"Voor ons is het een droom om een eigen magazine te maken over onze grote passie wielrennen", meldt Kerckhoffs op Facebook, die twaalf maanden geleden na 25 jaar bij De Telegraaf zijn vertrek aankondigde.
Hij zegt dat zijn belangstelling voor het nieuwe tijdschrift was gewekt na een nachtelijk appje van De Munnik, een van de vele projecten waarvoor hij werd benaderd.
Het idee was een magazine te beginnen dat breder dan de profwielersport moest zijn en een grotere doelgroep dan alleen de toerfietsers moest hebben. Dat sloot volgens Kerckhoffs aan "bij het idee hoe ik naar een wielermagazine keek".
Voorwaarde was dat het magazine aangesloten moest zijn bij een groot online platform. Vervolgens werd het idee tijdens de eerste lockdown verder uitgewerkt.
Kerckhoffs raakte vervolgens in gesprek met WielerFlits om bijdrages voor de grootste wielerwebsite van Nederland en België te leveren. Met liefst 5,5 miljoen unieke bezoekers in 2020 een snelgroeiend platform, aldus de Limburger. Daarmee bereikte hij kort voor de start van de Tour de France een overeenkomst voor het schrijven van opinies, nieuwsitems en interviews. Hij werd ook mede-eigenaar van dit wielerplatform dat in 2020 al ruim 5,5 miljoen unieke bezoekers telde.
Daarnaast kreeg het plan voor Ride Magazine vorm. "Ride Magazine staat voor mooie interviews, exclusieve reportages en bijzonder fotomateriaal met de hoofdrolspelers uit de internationale wielerwereld. Zowel de hoofdrolspelers als de unsung heroes", aldus een enthousiaste Kerckhoffs. " Daarnaast willen wij een duidelijke brug bouwen tussen het profwielrennen en de recreatieve fietser. Qua materiaal, qua fietsomgevingen, tips & tricks hopen wij een platform te creëren waardoor de profs de toerfietsers nog meer kunnen inspireren."
Medio maart verschijnt het eerste nummer.