Nieuws

Lara van Ruijven twee keer in top 10

 

Hoewel de corona-uitbraak ook het sportjaar 2020 uitholde, levert de top 10 van beste sportfoto’s toch een gevarieerd beeld op. Vijf verschillende sporten komen daarin tot uitdrukking; in vier gevallen betreft het voetbalfoto’s, twee keer wielrennen, twee keer shorttrack. Foto’s van een surfer en zwemster Kira Toussaint completeren de top 10. 

Wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven, die op 10 juli overleed aan een stoornis in het immuunsysteem, staat op twee verschillende foto’s afgebeeld. Twee foto’s leggen een direct verband met de corona-maatregelen: Tom Dumoulin als virtueel wielrenner in een vakantiehuisje op de Cauberg (Robin van Lonkhuijsen) en Feyenoord in een lege Kuip (Pim Ras).

De twee ‘corona-foto’s’ waren goed voor respectievelijk tweede en derde prijs. Winnaar werd Koen van Weel met een foto die hij als motto meegaf ‘In de helm van Harrie’.

De tien foto’s in de top 10:

In de helm van Harrie – de vreugde-explosie van baanwielrenner Harrie Lavreysen na het behalen van de wereldtitel Keirin. (Koen van Weel)

Tom Dumoulin rijdt Amstel Gold Race virtueel - De virtuele toertocht van de Amstel Gold Race in een vakantiehuisje bovenaan de Cauberg. (Robin van Lonkhuijsen).

Penalty in de regen in een lege Kuip – Feyenoord krijgt een penalty-goal te slikken tegen Wolfsberger AC. (Pim Ras).

Joël Drommel ziet zijn tweede doelpunt achter zich verdwijnen – Bij een prachtige duik kan FC Twente-doelman Joel Drommel de bal slechts nastaren. (Michael Bulder)

Lara van Ruijven wint haar laatste 500 meter – Met de vuisten gebald bejubelt Lara van Ruijven haar zege in de slotrace van het shorttrack-seizoen. Op 10 juli overlijdt ze aan een stoornis in het immuunsysteem. (Toon Dompeling).

Kira Toussaint in actie - Zwemster Kira Toussaint pal na de start op het OKT. (Olaf Kraak)

De aftocht van Arjen Robben – Zijn shirt gooit hij weg uit frustratie, Arjen Robben moet al in de eerste helft zijn rentree beëindigen. (Pim Ras)

On Ice Stack – Crash op de 500 meter van de World Cup shorttrack met onder anderen Yara van Kerkhof, en Lara van Ruijven. (Dean Mouhtaropoulos)

Vloeibaar speelveld - Een surfer snijdt door een golf tijdens het NK golfsurfen 2020. Onstuimig weer en harde wind resulteerden in grote maar moeilijke golven voor de deelnemers. (Vincent Riemersma).

Duel der zwiepende paardenstaarten - Luchtduel tussen Lieke Martens en de Amerikaanse Kelley O’Hara tijdens de vriendschappelijke interland Nederland – Verenigde Staten. (Maurice van Steen)

Hierbij een compilatie van de tien genomineerde foto's 2020.