Nieuws

Joop van der Laan krijgt slecht bericht

Joop van der Laan, freelance sportverslaggever bij Omroep Zeeland, heeft via Facebook bekend gemaakt dat hij niet langer behandeld kan worden aan een kwaadaardige tumor.   Die aankondiging leidde tot veel reacties. Drie weken eerder had hij op Omroep Zeeland aangegeven dat hij ‘kankervrij’ was verklaard.

Sinds 1991 is Joop van der Laan (66) als radioverslaggever actief voor Omroep Zeeland, naast een baan als ambtenaar bij de gemeente Schouwen-Duiveland. In Zeeland staat hij bekend om zijn enthousiaste verslaggeving.

Joop van der Laan

 ,,Het is mijn passie en het verveelt nooit. Soms zit je bij een voetbalwedstrijd waar geen moer aan is, maar dan nog overheerst het gevoel: ik ben erbij en doe wat ik graag doe”, vertelde Joop van der Laan in 2019 in een interview met PZC. Hij volgde de Zeeuwse sporters ook als ze elders in het land actief waren.

In 2012 verscheen van hem een boek: Het gaat niet om de vraag. Met die titel verwees hij naar zijn debuut als omroepverslaggever. ,,Ik las mijn vragen toen op van papier en dan was ik zo gefixeerd op de volgende vraag dat ik het antwoord op de eerste vraag vaak niet eens hoorde. Ik weet nu dat het om het antwoord gaat en niet om de vraag”, zei hij daar later over.<

Joop van der Laan is ook actief voor SD Sport (over sport op Schouwen-Duiveland) en de website RondOm Vandaag (op Schouwen-Duiveland).