Nieuws

Felicitaties - ook van Max Verstappen - voor jubileum Peter van Egmond

Autosportfotograaf Peter van Egmond, sinds eind jaren 80 aanwezig bij vrijwel alle Grote Prijzen in de Formule 1, heeft in Bakoe zijn  500e Grand Prix bijgewoond. Dat zeer respectabele aantal werd zondag gememoreerd door zijn collega en metgezel op de circuits, Frits van Eldik.

,,Vandaag is een bijzondere dag want vriend en collega Peter van Egmond heeft zijn 500e Grand Prix. Daar ga ik Peter niet mee feliciteren want ik ben van mening dat je compleet gestoord moet zijn om dat aantal Grand Prixs te verslaan. Ik had beter m'n best moeten doen hem te behoeden van dit aantal”, schreef hij onder meer op Facebook.

Peter van Egmond

,,Maar het is een ongelofelijke prestatie als fotograaf 500 Grands Prix te doen. Met name fysiek is het een aanslag. Luie verslaggevers of journalisten doen het met twee vingers in de neus maar fotografen hebben een zeer zwaar beroep in de Formule 1. Kilometers lopen, klimmen, klauteren, afdalen en maar sjouwen. Het is denk ik met geen enkel ander beroep te vergelijken.”

,,De stress van het moeten presteren. Het alles moeten hebben om geen nee te hoeven verkopen. Het is echt een bijzondere prestatie. In Monaco hebben we het er nog over gehad. Wat Peter zo tijdens de race moet doen grenst aan het onmogelijke. Daarom heb ik heel veel respect voor deze harde werker. Hulde! Niets dan hulde voor deze geweldige fotograaf, fijne collega en fantastisch mens.”

Ook Max Verstappen voegde zich in het rijtje van mensen die de fotograaf uit Veenendaal gelukwensten.

,,Vandaag gaat Peter van Egmond zijn 500ste Grand Prix fotograferen 📸”, schreef Verstappen op zijn Facebookpagina.  ,,Lang voordat ik zelfs maar een voet in de paddock zette, heeft hij de gekste dingen gedaan om de mooiste foto ' s te maken 😳. Het is altijd een plezier om met je samen te werken Peter, zowel voor mijn vader als voor mezelf. En bedankt voor alle kleurrijke verhalen 😂. Op 501 en meer 🤜🤛.”

In 2009 schreef vriend en reisgenoot Nando Boers in Van Egmonds fotoboek ‘Strijd en Extase’ het volgende: ,,Daar gaat Peter van Egmond, een man zonder vijanden. Op weg naar een beeld, soms hoofdschuddend, want hoewel hij een grote passie heeft voor autosport, is de Formule 1 hem soms veel te kunstmatig. Al dat gedoe, al die regels. Maar hij houdt er teveel van. Hij blijft komen.”