Nieuws

Roeifoto’s in panoramadimensie

Roeifoto’s van 60 centimeter breed vullen het derde boek van fotograaf Merijn Soeters. Het boek met een nieuwe selectie van zijn beste roeifoto’s draagt de titel ‘The Big Picture’.

De cover van het boek.

,,Ik wilde mijn beelden zo groot mogelijk laten zien. Wanneer je het boek openslaat, ben je even mee op trainingskamp in Italië, of je zit in een regenbui aan de Bosbaan. Veel foto’s hebben details die je op kleiner formaat ontgaan. Roeiers worden nu haast tastbaar”, zegt Soeters over zijn keuze voor foto’s in panoramadimensie.

Het boek heeft aandacht voor zowel toproeiers als recreanten, van toertochten in de polder tot het behalen van olympisch goud door de mannen dubbel-vier in Tokio. Merijn Soeters werkt sinds 2007 als zelfstandig fotograaf voor diverse dagbladen en tijdschriften en geldt als huisfotograaf voor onder meer de roeibond.

De ‘gouden’ dubbel-vier in Tokio.

Op de cover van het boek staat Koen Metsemakers, slagroeier van de gouden mannen dubbelvier. ‘The Big Picture’ wordt in eigen beheer uitgebracht op liggend formaat: 30 bij 24 cm. Het weegt ruim twee kilo. Het boek is te bestellen via www.merijnsoeters.com. Zijn eerdere boeken ‘Tien jaar langs het water’ en ‘De beker uit 1886’ zijn uitverkocht.