Nieuws

Vluchten naar Winterspelen China vragen om geduld

De Nederlandse media-afvaardiging naar de Winterspelen in Beijing, bestaande uit circa 100 vertegenwoordigers, moet nog even geduld oefenen voor het boeken van een vlucht naar de Chinese hoofdstad.

De vluchten zijn op het ogenblik schaars en duur, mede als gevolg van de beperkingen die de Chinese luchtvaart- en gezondheidsautoriteiten hebben opgelegd aan het internationale vliegverkeer. Het is erg lastig om China binnen te komen en vliegprijzen van 4.000 tot 5.000 euro per ticket zijn geen uitzondering. Eén journalist had reeds een geboekte én betaalde vlucht, maar kreeg onlangs te horen dat deze vlucht geannuleerd is.

Mede op aandrang van het IOC zijn maatregelen genomen om de vele duizenden deelnemers en journalisten toch tijdig in Beijing te krijgen, al krijgen de journalisten daar te maken met strenge reisrestricties in een bubble met ernstige vrijheidsbeperkingen en veel controles.

Zoals het er nu voorstaat komen er weldra vluchten naar Beijing beschikbaar, maar niet duidelijk is op welke wijze die worden uitgevoerd. Zo wordt Parijs genoemd als een van de steden waarvandaan vliegtuigen zullen vertrekken naar de Chinese hoofdstad. Alleen olympisch geaccrediteerden zouden op deze vluchten worden toegelaten.

Details daaromtrent worden een dezer dagen verwacht. Ook NOC*NSF is drukdoende met het organiseren van de reis van de olympische atleten. De mogelijkheid bestaat dat een combinatiereis van atleten en journalisten kan worden uitgevoerd, maar daarover bestaat nog geen duidelijkheid.

Sommige collega’s hebben overigens vluchten geboekt langs alternatieve weg, o.a. via de websites voor vliegreizen. De prijzen op deze platforms fluctueren nogal.

Wie meer wil weten over de problematiek: 

https://www.insidethegames.biz/articles/1115057/beijing-2022-winter-olympics-flights#:~:text=Beijing%202022%20and%20the%20International,to%20Beijing%20for%20Games%20participants.