Nieuws

Uitreiking jaarprijzen even op de lange baan

De NSP heeft samen met partners Arko Sports Media en TOTO/Nederlandse Loterij de uitreiking van de jaarprijzen voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Gedrieën wilden we eind januari een weerzien organiseren rondom de bekendmaking van de beste prestaties in de sportjournalistiek, maar gegeven de onduidelijke situatie inzake Covid-19 zit dat er vooralsnog niet in.

Mocht de situatie verbeteren, dan we gaan we opnieuw aan de slag, maar voor nu is het te onzeker of zo’n evenement wel kan doorgaan. Vandaar onze pas op de plaats.

Overigens gaan de diverse jury’s gewoon aan de gang om de laureaten van 2021 te bepalen.

Zo nemen onze penningmeester René Bouwman, onze foto-ambassadeur Louis van de Vuurst en fotografe Mathilde Dusol zitting in de jury van de Zilveren Camera. Samen bepalen ze niet alleen de 10 beste sportfoto’s van het jaar, maar hebben zij ook een stem bij de uitverkiezing van de winnaar van de Zilveren Camera. De drie prijswinnaar zullen we in elk geval eind januari in samenspraak met onze partners Cameraland en Canon weer in het zonnetje zetten.

Onduidelijk is echter wanneer we de cheques aan hen en aan de overige prijswinnaars kunnen overhandigen, zoals het Sportnext sportjournalistiek talent van het jaar 2021, de Sportjournalist van het Jaar 2021, de Scoop van het Jaar 2021 en de Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2021.

De diverse jury’s zullen pas aan het einde van het jaar aan de slag gaan, maar wie nu al niet kan wachten met suggesties voor de sportpersoonlijkheid, de scoop en het talent van het jaar, kan vanzelfsprekend een mailtje sturen naar info@nsp.nl.

Weet dat zodra het kan we in het voorjaar van 2022 een leuke bijeenkomst zullen organiseren met daarin ruimte voor een weerzien en kennismaking met de prijswinnaars.