Nieuws

Boeken over Max Verstappen en bewaarnummers wereldtitel zeer gewild

De boeken over Max Verstappen en zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 zijn de afgelopen weken over de toonbanken van de boekwinkels en uit de distributiecentra van uitgevers gevlogen. De afgelopen weken namen de boeken van diverse auteurs prominente plaatsen in op de lijst van 60 bestverkochte boeken, de Bestseller 60.

De geruchtmakende apotheose van de titelstrijd viel uitgerekend in de decembermaand en dat zal ongetwijfeld tot de aanschaf van passende cadeaus hebben geleid.

Cover van Formule1 magazine

Ook het magazine Formule1.nl van hoofdredacteur André Venema profiteerde van de beklijvende titelstrijd in 2021. Het aantal bewaarnummers is niet aan te slepen, aldus Venema. Zie zijn post op Facebook: “De eerste druk is stijf uitverkocht maar wees gerust: komt een tweede! ->bij de boekhandel of via formule1.nl/Maxkampioen”.

Cover boek Max van Andre Hoogeboom

Van alle boeken over Verstappen reikte ‘Max’, de aangepaste en ongeautoriseerde biografie over de coureur van de hand van André Hoogeboom de afgelopen weken het hoogst in de Bestseller 60. Het boek behaalde in de eerste week van januari een 9e plaats.

In week 50 werd dezelfde positie ingenomen door het boek Max Verstappen van auteur James Gray.

Formule Max van auteurs Erwin Jaeggi en Ronald Vording behaalde in de boekenhitlijst de 10e positie. In Formule Max scheppen Jaeggi & Vording een compleet beeld van de carrière van Max Verstappen van zijn start in het karting tot en met de spannende ontknoping van het Formule 1 wereldkampioenschap in Abu Dhabi.

Ook Koen Vergeer, auteur van een lange reeks boeken over autosport, was de afgelopen weken succesvol met de verkoop van zijn boek Max wereldkampioen. Zijn boek behaalde met de 11e plaats de hoogste positie in de verkooplijst en staat van alle Max-boeken in week 2 van 2022 op plaats 39 nog altijd het hoogst genoteerd in de verkooplijst.

Het autosportboek met de hoogste notering (7) van de afgelopen weken is trouwens niet alleen gericht op de populariteit van op Max Verstappen, maar meer op de Formule 1 als geheel. ,,De opmars van Max Verstappen, zijn strijd met Lewis Hamilton én een Netflix-serie dragen daar allemaal aan bij. In 2022 komen er nieuwe auto’s en spelregels. De competitie moet daarmee nog heviger worden”, aldus de uitgever. ,,In dit boek geven Olav Mol en Erik Houben je een compleet beeld van de koningsklasse van de autosport, nu en in 2022.”

 

Max - André Hoogeboom
Xander Uitgevers - € 20
Hoogst behaalde positie: 9 (week 1 2022)

Max Verstappen - James Gray  
Uitgever Alfabet - € 20
Hoogste positie: 9 (week 51)

Formule Max - Erwin Jaeggi & Ronald Vording
Uitgever Volt - € 18,99
Hoogst behaalde positie: 10 (week 51)

Koen Vergeer - Max wereldkampioen
Atlas Contact - € 15
Hoogst behaalde positie: 11 (week 51)

Zo werkt de Formule 1. De 2022 editie - Olav Mol & Erik Houben
Uitgever Volt - € 24,99
Hoogst behaalde positie: 7 (week 52)