Nieuws

Jack van Gelder presentator Oranje-festijn

Jack van Gelder krijgt tijdens het WK voetbal in Qatar een rol als presentator van een festijn voor Oranje-fans in de Johan Cruijff ArenA. Naast Jack van Gelder zijn ook Soufiane Touzani en Emma Heesters door de KNVB ingehuurd voor de presentatie. Het zogeheten Huis van Oranje moet volgens de KNVB worden gezien als alternatief nu veel fans afzien van een trip naar het WK in Qatar.  

Naast Jack van Gelder zijn ook Soufiane Touzani en Emma Heesters

Mede vanwege de hoge prijzen voor entree en verblijf in Qatar en de geringe animo bij bedrijven reist een aanzienlijk kleiner Oranje-legioen dan gebruikelijk af naar het WK. Plannen voor faciliteiten en ontvangsten in Qatar, zoals een Oranje-camping en een Oranje-plein, zijn er vooralsnog niet  

Vooralsnog biedt de KNVB voor de ArenA alleen kaarten, vanaf 17,50 euro, voor de tweede en derde groepswedstijd te koop aan (tegen Ecuador en Qatar. Er is plaats voor 55.000 fans. Vooraf aan  de wedstrijden en tijdens de rust wordt een muzikale show neergezet.  Artiesten die optreden zijn onder anderen Emma en La Fuente. De bedoeling is dat op videoschermen beelden worden vertoond van de spelers in Qatar.   

,,Tijdens het WK van 2014 in Brazilië kregen we niets mee van de gekte in Nederland. Dankzij het Huis van Oranje, zullen we straks veel meer op de hoogste zijn van de stemming in het land”, aldus bondscoach Louis van Gaal in een promotiefilmpje.