Nieuws

Boeken over Louis van Gaal en wielerkampioenen

In de tweede helft van oktober verwacht Volkskrant-journalist Willem Vissers zijn nieuwe boek ‘Leven met Louis’ te lanceren. Voor Vissers (1964) is Louis van Gaal de meest beschreven man in ruim dertig jaar voetbaljournalistiek.

Een deel van het boek (304 pagina’s) bestaat uit eerder in de Volkskrant gepubliceerde interviews, reportages en columns die een beeld schetsen over leven en werken van Van Gaal. In andere, nieuwe stukken beschrijft Vissers anekdotes rond die interviews, of bij andere gelegenheden.

De medewerking van Louis van Gaal aan het boek bestaat uit een top 10 van zijn beste wedstrijden als coach van Oranje, Barcelona, Bayern München, Manchester United, Ajax en AZ. Bovenaan staat de wedstrijd AZ-Ajax (2-0) op 23 november 2008 in het seizoen dat AZ landskampioen werd. Van Gaal beschouwt die titel als zijn grootste succes als coach.

Zes wielrensters die in het tijdperk 2012-2022 grossierden in wereldtitels zijn de hoofdpersonen in het pas verschenen boek ‘Kampioenes op de fiets.’Auteur van het boek is Roy Schriemer, de foto’s zijn voornamelijk gemaakt door Dick Soepenberg. De zes hoofdpersonen in het boek zijn Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Chantal van den Broek-Blaak, Anna van der Breggen en Kirsten Wild.

In het boek komen alle zes uitgebreid aan het woord. Daarnaast wordt de historie belicht en geschetst waarom het Nederlandse vrouwenwielrennen zo succesvol is.

Roy Schriemer (1970) volgde het wielrennen voor onder meer CyclingOnline.nl, De Stentor, Tubantia en het ANP en is sinds kort actief voor De Telegraaf. De foto’s van Dick Soepenberg zijn afkomstig van Sportfoto.nl.