SPORTJOURNALIST VAN HET JAAR

Prijs voor de beste sportjournalistieke prestatie

Sinds 2015 heeft de Nederlandse Sport Pers (NSP) zijn eigen verkiezing voor de beste sportjournalistieke prestatie van het jaar. De winnaar of winnares wordt uitgeroepen tot NSP Sportjournalist van het Jaar.

Tot NSP Sportjournalist van het Jaar 2023 werd Rik Elfrink verkozen. Het is het dertiende seizoen dat Elfrink (49) clubwatcher is van PSV voor Eindhovens Dagblad/AD. Hij werd door een deskundige jury uitgeroepen tot Sportjournalist van het Jaar 2023 voor zijn ijver en vasthoudend bij het volgen van de lijstaanvoerder in de eredivisie.

Willem Vissers reikt de prijs uit aan Rik Elfrink (rechts). In het midden presentator Marcel Maijer (Foto: Ronald Speijer)

In het juryrapport schrijft de jury over Rik : ‘Hij doet zijn werk met overgave, toont met grote regelmaat zijn veelzijdigheid en laat ons zowat elke dag weten wat er met PSV aan de hand is – of soms FC Eindhoven. Hij moet zeker elke dag op de Herdgang, het epicentrum van de aanstaande voetbalkampioen, aanwezig zijn. Als een horzel bijt hij zich vast aan spelers, trainers en bestuursleden. Hem ontgaat bijna niets.

Eerder ging de eer naar Marco Knippen (Noordhollands Dagblad 2015), Thijs Zonneveld (AD, 2016), Henk Hoijtink (Trouw, 2017), Hélène Hendriks (2018) en Frank Heinen (2019), Kees Jongkind (2020), Willem Vissers (2021) en Sjoerd Mossou (2022)

Winnaars NSP Sportjournalist van het jaar: