SPORTPERSOONLIJKHEID VAN HET JAAR

Arne Slot, sportpersoonlijkheid van het jaar 2023

Toegankelijk en open in communicatie met de media

Coach Arne Slot van landskampioen Feyenoord is op 9 januari 2024 door het bestuur van de Nederlandse Sport Pers uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het jaar. Hij volgt daarmee Sarina Wiegman op, die in het jaar 2022 werd verkozen tot Sportpersoonlijkheid.

Slot ontving zijn prijs uit handen van voorzitter Anneke van Zanen van NOC*NSF. De prijs voor de Sportpersoonlijkheid wordt door het bestuur van de NSP toegekend aan degene die in dat jaar prestatie en presentatie het best weet te combineren. In het juryrapport wordt de Feyenoord-coach geprezen voor zijn toegankelijkheid en open communicatie met de media. Hij is goed bereikbaar en wordt niet moe om de media tekst en uitleg te geven omtrent zijn visie en opvattingen.

Uit het juryrapport:

“Door de Europese successen van Feyenoord, ging Slot niet zelden  viermaal per week achter de tafel zitten om vragen te beantwoorden. Had een journalist tussendoor nog een vraag? Dan was Slot altijd bereikbaar, via de app of per telefoon. "

Arne Slot ontvangt prijs uit handen van Anneke van Zanen (Foto: Ronald Speijer)

Arne Slot komt in het rijtje met onder anderen Arjen Robben (2014), Max Verstappen (2015), Sven Kramer (2016), Annemiek van Vleuten (2017), Robin van Persie (2018) en Sarina Wiegman die eerder werden uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar.

Lees hier het juryrapport

Tot en met 2013 werd de NSP Persprijs uitgereikt aan onder anderen Frank & Ronald de Boer, Ireen Wüst, Leontien van Moorsel, Epke Zonderland en Paul Haarhuis en Jacco Eltingh.