SPORTPERSOONLIJKHEID VAN HET JAAR

Prijs voor prestatie én presentatie

De NSP verkiest jaarlijks een NSP Sportpersoonlijkheid van het jaar. Hiermee honoreert de NSP de wijze waarop sporters zich publiekelijk manifesteren, met name ook in de relatie met de media. Deze prijs komt toe aan sportmensen die niet alleen bijzondere prestaties leveren, maar tevens hun persoonlijkheid, hun sport, ervaringen of hun levensdoel goed in de media kunnen verwoorden. Een prijs dus voor prestatie én presentatie.

In het sportjaar 2022 is Sarina Wiegman uitgeroepen tot sportpersoonlijkheid van het jaar. Wiegman ontving de prijs voor haar soepele en voorbeeldige omgang met de media.

Uit het juryrapport:

“Eén internationale hoofdprijs. Dat is al meer dan de meeste voetbalcoaches ooit zullen winnen. Daar waar ze allemaal van dromen, zonder ook maar in de buurt te komen van wat Sarina Wiegman in 2017 presteerde als bondscoach van de Nederlandse vrouwen.

De Europese titel. Wat was-ie mooi en wat was Nederland trots geweest.

Een unieke prestatie.

Sarina Wiegman ontvangt felicitaties van Marco Knippen (bestuur NSP) (Foto: Stephan Tellier)

Sarina Wiemgan komt in het rijtje met onder anderen Arjen Robben (2014), Max Verstappen (2015), Sven Kramer (2016), Annemiek van Vleuten (2017), Robin van Persie (2018) en Estavana Polman, die eerder werden uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar.

Lees hier het juryrapport

Tot en met 2013 werd de NSP Persprijs uitgereikt aan onder anderen Frank & Ronald de Boer, Ireen Wüst, Leontien van Moorsel, Epke Zonderland en Paul Haarhuis en Jacco Eltingh.