Nieuws

Vier wielerboeken in zicht van Tour de France

In het zicht van de Tour de France verschijnen in het Nederlandse taalgebied komende maand tenminste vier boeken over wielrennen. Nando Boers komt met het boek ‘Het plan’, waarvoor hij de wielerploeg Jumbo-Visma drie jaar van nabij heeft gevolgd.

Nando Boers was als ‘fly on the wall’ aanwezig bij besprekingen over tactiek, teamgeest en voeding en keek rond bij windtunneltesten van Jumbo-Visma. Ook mocht hij aanschuiven bij meetings waar gesproken werd over Tom Dumoulin, Primoz Roglic, Wout van Aert, Steven Kruijswijk en Jonas Vingegaard, winnaar van de Tour in 2022.

Het plan – Hoe Team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd verschijnt vlak voor de start van de Tour (1 juli)  en kost 25 euro.

Incroyable!

In het boek Incroyable! belicht  freelance-journalist Thomas Olsthoorn bijzondere ritwinnaars in de jongste jaren van de Tour de France. Niet alleen Fabio Jakobsen, Mathieu van der Poel, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten komen aan bod. Ook minder bekende namen uit verre windstreken passeren de revue.

Incroyable! telt 224 pagina’s en kost 21,99 euro.

Verhalen uit de volgwagen

Lidewey van Noord richtte zich voor haar nieuwste boek op ploegleiders in het wielerpeloton. Zij schetst in ‘Verhalen uit de volgwagen’  de rol  van onder anderen Kees Pellenaars, Peter Post, Jan Raas, Cyrille Guimard, José De Cauwer en Johan Bruyneel. Ook belicht zij de verschillen tussen het mannen- en vrouwenwielrennen.  

Verhalen uit de volgwagen telt 224 pagina’s en kost 22,99 euro.

Straffe Touren

De Vlaamse auteur Geert De Vriese vertelt in Straffe Touren over meer dan een eeuw Belgische triomfen in de Tour de France. Hij beschrijft de successen van de voorgangers van Wout van Aert en wellicht later Remco Evenepoel.  Hoofdrolspelers in het boek zijn Eddy Merckx, Tom Boonen, Freddy Maertens, Philippe Gilbert, Roger De Vlaeminck en Wout van Aert.  

Straffe Touren telt 240 pagina’s en kost 24,99 euro.