Nieuws

FC Groningen zet aangifte tegen Youtuber niet door

FC Groningen heeft afgezien van aangifte tegen Youtuber Darshan Boerema (22) uit Heerenveen. Volgens Boerema werkt hij als onderzoeksjournalist aan video-items over stadionverboden en hoe die ontdoken kunnen worden. Waarom de aangekondigde aangifte wegens ‘het negeren van een stadionverbod en uitlokking’ niet wordt doorgezet, wil FC Groningen niet toelichten.

De ‘lege’ sportpagina in Dagblad van het Noorden na de gestaakte wedstrijd FC Groningen - Ajax.

Het staken van de wedstrijd FC Groningen - Ajax na negen minuten op 7 mei was voor Dagblad van het Noorden aanleiding om het sportkatern daags daarna te openen met een vrijwel lege pagina. Als motief daarvoor werd vermeld: ‘Op deze sportpagina had het wedstrijdverslag van FC Groningen - Ajax moeten staan. Maar met sport hadden de gebeurtenissen in de Euroborg gistermiddag helemaal niets te maken. Dat leest u daarom op de nieuwspagina’s. De redactie van Dagblad van het Noorden wenst FC Groningen en de supporters veel wijsheid en sterkte bij het voorkomen van dit ondermijnend gedrag rond een sportevenement.’

De toelichting verscheen in een met zwarte rouwrand omlijnd bericht. De sfeer en antisemitische leuzen door aanhangers van FC Groningen deden hoofdredacteur Evert van Dijk eerder al besluiten geen kaarthouder meer te willen zijn.