Nieuws

Mossink nieuwe hoofdredacteur NU.nl, Rypke Bakker tijdelijk sportchef

Lindsay Mossink is benoemd tot nieuwe hoofdredacteur van NU.nl en Rypke Bakker zal voor de duur van drie maanden de naar VI vertrokken Michel Abbink vervangen als sportchef. Er loopt een sollicitatieprocedure voor een nieuwe chef van de sportredactie.

De 35-jarige Mossink volgt Gert-Jaap Hoekman, die voor de zomer werd benoemd tot nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport.

Rypke Bakker

Sinds het vertrek van Hoekman was Mossink al waarnemend hoofdredacteur. Daarvoor was ze onder meer korte tijd adjunct-hoofdredacteur. Ze is de vijfde hoofdredacteur in de geschiedenis van NU.nl, meldt de nieuwssite.

Mossink begon haar NU.nl-carrière in 2012 als nieuwsredacteur, werd daarna samensteller voorpagina en ging in 2015 aan de slag als chef van de nieuwsredactie. Aan het begin van dit jaar schoof ze door naar de positie van adjunct-hoofdredacteur onder Hoekman, die niet veel later zijn vertrek aankondigde.

"Sinds ik het stokje van Gert-Jaap heb overgenomen, jeuken mijn handen nog meer dan anders. In positieve zin", zegt Mossink. "Er schuilen inhoudelijk goede journalisten achter onze nieuwsmachine. Die journalisten wil ik het podium geven dat zij verdienen, door de afstand tot onze bezoekers kleiner te maken dan die nu is. Ik heb veel zin om samen met de redactie verder te bouwen aan dit sterke merk."