Nieuws

BOEKEN

Maarten Bax legt ervaringen in sportjournalistiek vast in boek

Als sportjournalist ontmoette Maarten Bax diverse grootheden in de sport. Zijn ervaringen heeft hij vastgelegd in het boek met als titel: Achter de schermen – een leven als sportjournalist. Hij kondigde het boek aan op zijn Facebook-pagina.

Het boek omvat ruim 50 verhalen/anekdotes over zijn ontmoetingen met onder anderen  Cruijff, Maradona, Van Gaal, Badr Hari, Wim Ruska, Bogarde, Sneijder, Frank en Ronald de Boer.  Maarten Bax werkte voor kranten, tijdschriften en tv-stations en publiceerde verschillende sportboeken. Hoofdpersonen daarin zijn onder anderen Badr Hari,  Frank en Ronald de Boer en Wesley Sneijder.

Biografie Lerby

Bij de Deense uitgeverij Gyldendal is een biografie in Deense taal verschenen van oud-voetballer  Søren Lerby, geschreven in samenwerking met de Deense journalist Jesper Pedersen. Het boek draagt de titel  Søren Lerby Dirigenten.

Lerby was als speler actief bij Ajax, Bayern München, Monaco, PSV en het Deense nationale elftal. Voor het boek zijn onder anderen Marco van Basten, Frank Rijkaard, Ronald Koeman, Hans van Breukelen, familie en vrienden geïnterviewd. In zijn carrière won hij 17 prijzen

Het boek 368 pagina’s kost 232 Deense kronen