Nieuws

Penning schrijft boek over (bijna) 80-jarige levenskunstenaar Willem van Hanegem

Hij moet (in februari) nog 80 jaar worden, maar desondanks is van de hand van zijn ghostwriter Wessel Penning nu reeds een boek verschenen over het bijna 80-jarig voetbalfenomeen Willem van Hanegem.
In een etablissement in de Zuid-Hollandse Noorden ontving De Kromme eind november het eerste exemplaar, in het bijzijn van onder anderen Guus Hiddink en zijn boezemvriend Jaan de Graaf. Het boek is uitgegeven door DPG Media en kost €12,95.

De cover van het boek

Het boek Willem 80 – Levenskunstenaar geeft een beeld van het leven van Willem van Hanegem van nu, zijn liefde voor het voetbal, de fans en het leven. Auteur Wessel Penning, voormalig chef van de sportredactie van het AD, maakt wekelijks met Willem de AD Willem & Wessel-podcast.
Het AD meldt dat Van Hanegem het boek zelf niet zal gaan lezen. “Nee”, zegt De Kromme. “,Ik weet wat ik heb gezegd. En ik lees zoiets ook niet vooraf. Het is een kwestie van vertrouwen dat het op papier staat zoals ik het heb gezegd.”
De Kromme zegt (bijna) tachtig te zijn geworden door ‘gewoon te blijven ademen’. “ Klinkt simpel hè. Tachtig is best een leeftijd, maar zo voelt het niet. Helemaal niet zelfs. Ik kom weleens thuis en dan zeg ik dat ik met ouwe lullen heb gegolft. Dat vinden de vrouwen van die mannen vreemd. Want ik ben net zo oud of ouder. Maar ik voel me geen tachtig. Ik fiets nog graag. Ik golf en ik kijk naar sport. Fietsen is leuk, ik kan alleen mijn vrouw niet meer bijhouden. Dat is irritant.”
Titel: Willem 80 - Levenskunstenaar
Auteur: Wessel Penning
Uitgeverij: DPG Media
144 pagina’s, 12,95
https://webwinkel.ad.nl/product/willem-80?utm_medium=atl&utm_source=ad&utm_campaign=pr_willem80&utm_content=redirect