Nieuws

Inzendtermijn van de nieuwe Sportfoto van het Jaar 2023 geopend

De inzendtermijn voor de Sportfoto van het Jaar 2023 (juryprijs en publieksprijs) is per 1 december geopend. Fotografen kunnen tot maximaal 5 foto’s uit het kalenderjaar 2023 inzenden. De inzendperiode loopt tot  31 december om middernacht.
Aan zowel de juryprijs als de publieksprijs is een prijs ter waarde van €5000 verbonden. De sponsors die deze verkiezing ondersteunen maken we op een later tijdstip bekend.

Koen van Weel, winnaar van de Sportfoto van het Jaar 2022

De verkiezingen van de Sportfoto van het Jaar en de daaraan verbonden Nieuwsfoto van het Jaar zijn een initiatief van de stichting Nieuwsfoto, waarin Beeld & Geluid, ANP en NSP participeren en die qua online verkiezing wordt gefaciliteerd door DPG Media.

De jury bestaat uit Anneke van Zanen-Nieberg (voorzitter NOC*NSF en tevens juryvoorzitter), Leo Blom (freelance beeldadviseur), Mathilde Dusol (fotograaf), Michael Kooren ( fotograaf) en Wilco Willemsen (beeldredacteur AD Nieuwsmedia). Deze jury selecteert tien beelden voor de publieksprijs en maakt tevens de keuze voor de vakprijs.

Het grote publiek kiest in de eerste week van januari via de nieuwsplatformen van AD en NU.nl uiteindelijk via een online stemming uit de tien geselecteerde beelden per categorie de Sportfoto van het Jaar. Een andere jury kiest op dezelfde wijze de Nieuwsfoto van het Jaar.

Foto’s moeten worden ingestuurd via WeTransfer naar het mailadres inzenden@stichtingnieuwsfoto.nl, met als onderwerp: deelname Sportfoto van het jaar 2023. Vermeld in het WeTransferveld de naam, het telefoonnummer en het e-mailadres van de fotograaf. Zie voor de verdere vereisten de voorwaarden.

https://stichtingnieuwsfoto.nl/sportfoto/voorwaarden/