Nieuws

ManUnited boycot vier journalisten wegens gebrek aan wederhoor

Vier Britse verslaggevers waren dinsdag niet welkom bij een persconferentie van coach Erik ten Hag van Manchester United. Reden voor de boycot is volgens de club een gebrek aan wederhoor in kritische berichtgeving over het ontbreken van voldoende steun in de selectie voor de geplaagde Nederlandse trainer.

De verslaggevers Kaveh Solhekol (Sky Sports), Samuel Luckhurst (Manchester Evening News), David McDonnell (Football Mirror) en Rob Dawson van ESPN werden door Manchester United niet toegelaten tot het perspraatje in de aanloop naar het duel met Chelsea.

In een verklaring zegt de club: ,,We ondernemen vandaag actie tegen een aantal nieuwsorganisaties. Niet omdat we de artikelen die ze publiceren niet leuk vinden, maar omdat ze dit hebben gedaan zonder contact met ons op te nemen en ons de gelegenheid te geven voor commentaar of context. Wij vinden dat een belangrijk principe. We hopen tevens dat dit leidt tot een herstel van de manier waarop we samenwerken.”

Berichtgeving van The Mirror

Volgens de genoemde media zou de helft van de selectie van ManUnited ontevreden zijn over de aanpak van Ten Hag. De club presteert wisselvallig in de Premier League en staat op de rand van uitschakeling in de Champions League.

Ten Hag ging dinsdag op de persconferentie in op de kritische verhalen en zei dat het normaal is dat er spelers ontevreden zijn als ze minder spelen. Volgens de coach toont zijn team karakter, vastberadenheid en veerkracht, zoals zondag tegen Brentford. “We zijn samen. Je kunt niet zo geweldig spelen zoals de laatste tijd als er geen eenheid is binnen het team. Nee, er zijn geen problemen.”

The Mirror zaagde dinsdag opnieuw aan de stoelpoten van Ten Hag. De lezers werden uitgedaagd hun mening over hem te geven. “ HAVE YOUR SAY! Should Erik ten Hag be sacked by Manchester United? Comment below”, aldus een poll van The Mirror.

https://www.ad.nl/video/productie/ten-hag-over-boycot-journalisten-niet-achter-onze-rug-om-414334

https://www.youtube.com/watch?v=VouzCDagAgs

https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/breaking-manutd-ten-hag-ban-31600760