Nieuws

Play the Game streamt 17 conferentiesessies

Play the Game, de organisatie die schone en eerlijke sport nastreeft, heeft meer dan 185 sprekers vastgelegd voor het tweejaarlijkse congres (4-7 februari) in het Noorse Trondheim.

17 van de meer dan 40 sessies op Play the Game 2024 zullen live worden gestreamd en nadien gratis beschikbaar zijn op de website van Play the Game.

Play the Game is in 1997 opgericht op initiatief van het Deense Instituut voor Sportstudies (Idan), dat tot doel heeft de ethische normen in de sport te verhogen en de democratie, transparantie en vrijheid van meningsuiting in de sport waar ook ter wereld te bevorderen.

Het is sindsdien uitgegroeid tot onafhankelijk platform voor het vergroten en ontwikkelen van bewustzijn over cruciale kwesties in sport, zoals doping, corruptie, goed bestuur, matchfixing, duurzaamheid, de rol van sportjournalistiek en de mensenrechten van atleten.

Op zondag 4 februari wordt de conferentie geopend met een keynote speech van de Oekraïense viceminister, Andriy Chesnokov.

Andere sessies gaan onder meer over de problemen van de illegale sportweddenschapsindustrie, seksueel misbruik van atleten in Mali, de rol die landen als Qatar en Saoedi-Arabië spelen in de sport, de toekomst van de sportjournalistiek en sport en klimaatverandering.

https://www.playthegame.org/conferences/play-the-game-2024/